YRD. DOÇ. DR. RATİP KAZANCIGİL'İN İSMİ SAĞLIK BİLİMLERİ DERSLİK BİNASINA VERİLDİ

Örnek bir hekim, bilim sevdalısı, Edirne aşığı, Edirne tarihçisi, Sağlık Müzesi kurucularından Edirne'nin yaşayan en büyük değeri olan Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil'in isminin Üniversitemiz Senatosunun oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda Sağlık Bilimleri Derslik Binasına verilmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. Törene Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil’in yanı sıra Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tezel, Prof. Dr. Mustafa İnan, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı
.
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil’in 1944 yılından bu yana hekimlik yaptığını tüm hayatının mücadele ile geçtiğini, sıtma dönemlerinde Edirne’de yaptığı çalışmalarla hastalığın şehirden temizlendiğini belirtti. Rektörümüz, Hocamızın sadece Edirne için değil Üniversitemiz için önemine de değinerek “1974 yılında harap halde aldığı Sultan II. Bayezid Külliyesinin tekrar canlandırılmasında büyük emek harcadı. Bugün eğer Müzemiz UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyorsa bunun temellerini Hocamız atmıştır. Gençler de Hocamızın birikimlerinden faydalanarak kendilerini geliştirmekteler ve buradan mezun olduklarında Ratip Hocamızın öğrencisi oldukları için gurur duyacaklardır.” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Ratip Kazancıgil konuşmasında “Bazen kelimeler değil, duygular konuşur. Şu an o hissiyattayım. Bu Ülkemiz ve Üniversitemiz için bir ilktir. Üniversiteler büyük hocaların, bilginlerin isimlerini dersliklere, laboratuvarlara vermişlerdir. Ama ilk defa bir yardımcı doçentin ismi bir binaya veriliyordur.” diyerek bir ozanın “Mezarımı yol üstüne kazsınlar, Yar geçtikçe üzerimden bana taze can gelir.” şiirini okudu. Öğrencilerin odasının önünden geçtiğinde kendisine de taze bir can geldiğini ifade ederek emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Resim
Bu içerik 13.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1874 kez okundu.