TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ’NDEN YENİ REKOR

Trakya Üniversitesi bünyesinde 1997 yılında ziyarete açılan ve dünyanın en prestijli müzecilik ödüllerinden birinin sahibi olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, 5 Mayıs 2018’de, yeni bir rekora imza atarak, bir günde 7.500 ziyaretçiyi ağırladı. Her yıl istikrarlı bir şekilde ziyaretçi sayısını artıran, Edirne’ye her geçen gün daha fazla turist kazandıran Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, bir günde ulaşılan 7.500 kişilik rakamla, eski rekorları geride bırakarak yeni bir başarıya imza attı. 2017 yılında yerli ve yabancı toplam 249.830 kişi tarafından ziyaret edilen Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi bu haberle, 20 Mayıs 2017 tarihindeki 5.600 kişilik ziyaretçi rakamını da geride bırakmış oldu.
      Ziyaretçi akının yaşandığı 5 Mayıs 2018 tarihinin ardından konuşan Müze Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı, “Bugün Edirne ve üniversitemiz tarihi günlerinden birine daha tanıklık etti. 5 Mayıs’ta, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemize gelen ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandı ve müzemizi yurt içi ve yurt dışından olmak üzere toplam 7.500 kişi ziyaret etti. Müzecilik geleneği ve anlayışında objenin olduğu kadar o objenin içini dolduran hikâye ve duyguların da ayrı ve önemli bir yeri vardır. Tüm bu tarihsel gerçekliklerle birlikte duyguları da ziyaretçilerle doğru bir biçimde buluşturduğunuzda, böyle güzel sonuçlar alabiliyorsunuz. Buradan asıl olanın müze değil, müzecilik olduğunu anlayabiliyorsunuz. Müzenin açılışından günümüze kadar alınan olumlu pek çok tepkinin yanı sıra bu başarı Trakya Üniversitesi ve Edirne için oldukça değerli ve anlamlıdır. Amacımız her yaş ve kültürden ziyaretçiye hitap eden düzenlemelerle Osmanlı tıp geleneğini ve darüşşifasını gelecek nesillere en doğru şekilde ulaştırmakt. Mutlu ve gururluyuz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere bu günlere gelmemizde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

ResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 05.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 604 kez okundu.