SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZEMİZDE "DÜNDEN BUGÜNE KLASİK TINILAR" KONSERİ.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemizdeki "Dünden Bugüne Klasik Tınılar Konseri"nde müzikseverler ile buluştu.Külliyenin şifahane bölümünde sahne alan öğretim üyeleri, "Nazende Sevgilim", "Sarı Gelin", "Nihavent Longa", "Karahisar Kalesi" gibi eserleri seslendirdi.Konserde, Doç. Dr.Ahmet Hamdi Zafer keman, Yrd. Doç. Dr. Musa Eren İşkodralı viyolonsel, Yrd. Doç. Dr. Şükrü Öner Dinç viyola, araştırma görevlilerinden Bahar Hoçcan keman, Çisem Önver Zafer solo flüt, öğretim görevlisi Sela Can Dökmeci ise kontrbas ile eserlere eşlik etti.
   1997 yılında hizmete açılan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemiz, Trakya Üniversitesi'nin gayretleriyle bugüne kadar geldiğini ve pek çok ödül kazandığını aktaran Müze Sorumlusu Hakan AKINCI, "Musikiyle hasta tedavisi tarihi külliyemizin özellikleri arasındadır. Tedavide musikinin yanı sıra su sesi ve güzel kokudan da yararlanılmaktaydı. Konserin verildiği alan akustik açısından oldukça hassastır. Öte yandan, her geçen gün ziyaretçi sayısı artan tarihi yapımıza konserlerle daha da ziyaretçi gelmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.
ResimResimResimResim
Bu içerik 03.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 874 kez okundu.