SAĞLIK MÜZESİNDE HALEF SELEF BULUŞMASI

  İngiltere Büyükelçisi Richard MOORE, Eşi Magie MOORE ve Yardımcıları (Golden Retriever cinsi köpek) Yıldız Hanım Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret ettiler.
Ziyaretlerine sağlık müzesi kurucusu Yrd. Doç. Dr. Ratıp KAZANCIGİL’den müzenin kuruluşu hakkında bilgi alarak başlayan MOORE çifti, müzenin genel konsepti, sergileme sistemi ve 15. yy Osmanlı Kültürü’nü iyi bir şekilde yansıtması bakımından müzeden oldukça etkilendiklerini belirttiler.
            Sağlık müzesinin almış olduğu ödüllerden ve henüz iki gün önce aldığı uluslar arası ödülden (dünyada iletişimin oscarları olarak kabul edeilen Mercury Mükemmellik Ödülleri- Mercury Excellence Awards 2016) iletişim alanında bronz ödüle layık görüldü) haberleri olunca müzeye gelmeden önce hiç böyle müze beklemediklerini belirttiler.
Darüşşifanın bölümlerini gezmeye başlayan MOORE çiftine Müze Müdürü Öğr. Gör. Hakan AKINCI’ da eşlik etti. Genel konsept hakkında bilgiler aktarırken bir odanın ismini ve içeriğini anlatırken MOORE çifti heyecanlandı. Çiçek Aşısı ve Lady Mary Monteque odasıydı bu. Lady Mary MONTEQUE ismini duyan Büyükelçi Richard MOORE hanımını göstererek Halefi de Edirne’de Darüşşifaya geldi sözleriyle duydukları heyecanı belirttiler. Çiçek aşısı ve Monteque odasını ayrı bir keyifle dinleyen MOORE çifti Edirne’de ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’de olmanın verdiği memnuniyeti ifade ederek, yapılan tüm çalışmalardan dolayı Trakya Üniversitesi Yönetimi’ne teşekkür ederek külliyeden ayrıldılar.
ResimResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 21.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1686 kez okundu.