HÜRRİYET GAZETESİ YAZARLARINDAN SAĞLIK MÜZESİ’NE ZİYARET

Hürriyet gazetesi yazarlarından oluşan grup 3 günlük Edirne Turu’nun bir parçası olarak Üniversitemiz Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni  ziyaret etti. Mehmet Arslan, Sahrap Soysal gibi gazetenin tanınan yüzlerinin de yer aldığı ekibi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı ve Müze Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı karşıladı.

Rektör Erhan Tabakoğlu, bu gezinin Edirne’nin tanıtımı için çok önemli olduğunu ve Ülkemizin en gözde basın mensuplarının ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör “ Bu müzede medeniyeti, ilerlemeyi ve tıp bilimini göreceksiniz. Beylikten imparatorluğu geçişin tesadüf olmadığını göreceksiniz.” dedi. 

Genel Sekreter Yardımcısı ve Müze Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı, müzenin tarihi gelişiminden, geçirdiği evrelerden ve benzerlerinden ayrılan özelliklerinden bahsettiği konuşmasında “Burası ödüllü ve yaşayan bir müze.  2004 yılında Avrupa Konseyi Avrupa Müze Ödülü’nü, Avrupa Kültür Mirası Birliği tarafından Mükemmellik Kulübü’ne kabul edilmiş ve son olarak 2016 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne alındı. Edirne’nin en çok ziyaret edilen mekânlarından birisidir.” dedi.
Konuşmaların ardından Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı eşliğinde yoğun bir katılımın sağlandığı gezide müzemiz gezildi. Basın mensupları müzeye duyduğu hayranlığı gizleyemezken geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

ResimResimResimResimResimResimResim
Bu içerik 03.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 952 kez okundu.