EDİRNE’NİN GURURU SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ SAĞLIK MÜZESİ, ÖNEMLİ KONUKLARI AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

https://www.trakya.edu.tr/news/edirne-nin-gururu-sultan-ii--bayezid-kulliyesi-saglik-muzesi--onemli-konuklari-agirlamaya-devam-ediyor

Ramazan aylarında, televizyonlarda büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Özbekistan Taşkent Finans Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azamjon R. Rakhmanov’la birlikte, Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Prof. Dr. Azamjon R. Rakhmanov’a ziyaretleri sırasında, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı eşlik etti. Öğr. Gör. Hakan Akıncı eşliğinde külliye ve sağlık müzesini gezen Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Prof. Dr. Azamjon R. Rakhmanov, müze ve külliye hakkında bilgi aldı.

En iyi sunum ve müzecilik ödülleriyle Edirne’nin tanıtımına büyük katkılar sunan, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren ilk Sağlık Merkezi ve Üniversite Müzesi olma özelliği taşıyan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tarihçesi, restorasyon süreci ve Trakya Üniversitesi bünyesinde ödüllere uzanan yolculuğu hakkında bilgi alan misafirler, Osmanlı Tıbbı’nın tarih ve ruhuna ışık tutarak, medeniyetimizin tanıtımına eşsiz katkılar sunan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, böyle bir anlayışa sahip çıkarak yaşatılmasına ön ayak olan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Müze Yönetimi’ne teşekkür etti.

Taşkent Finans Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azamjon R. Rakhmanov, Osmanlı’da tıbbın 15. yüzyılda, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ile zirveye ulaştığını belirterek, gördüğü güzellikler ve ihtişam karşısında çok etkilendiğini sözlerine ekledi. Ziyaret esnasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, vatandaşlarla sohbet ederek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
ResimResimResimResimResimResimResimResim

Bu içerik 15.09.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 685 kez okundu.