ULUSLARARASI BASINDAN MÜZEMİZE ZİYARET.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne’ye gelen  uluslararası basın mensupları, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon  İl Müdürlüğü organizasyonu ile T.Ü. Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzemizi ziyaret etti. Bu ziyaretleri esnasında Trakya Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK ile külliyenin tarihçesi hakkında bir röportaj yaptılar. Uluslararası basın mensupları içinde  ABD, Fransa, Rusya, Ürdün, Bulgaristan, Makedonya, Azerbeycan ve Rus menşeli Tatar -İnform Haber Ajansı’ndan gelen uluslararası basın mensupları bulunmaktadır. Külliye hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yener YÖRÜK aynı zamanda Osmanlı tarihinde ayrı bir yeri olan Edirne ve bölge hakkında bilgiler verdi. Şuan ziyarete kapalı olan imaret bölümündeki mutfaklar rektörümüzün izni ile açılarak gelen uluslararası basın mensupları tarafından ziyaret edilerek haber yapılmıştır.

Basın mensupları gerçekleştirilen külliye ziyaretinden etkilendiklerini ve ayrı bir belgesel yapımı için tekrar geleceklerini ifade ederek külliyeden ayrıldılar.ResimResimResimResim

Bu içerik 24.07.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 680 kez okundu.