T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR. MEHMET GÖRMEZ'DEN MÜZEMİZE ZİYARET.

Edirne’de üç gün süren İl Müftüleri İstişare Toplantısı ve 7. Balkan Ülkeleri Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı için bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ,  16.01.2015 tarihinde Selimiye Cami’nde sunacağı cuma hutbesi’nden önce Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarete Edirne Valisi Dursun Ali ŞAHİN, il Müftüsü Emrullah ÜZÜM ve beraberindeki heyet katıldı. Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tarihsel süreçleri ve mimarisi hakkında Müze sorumlusu Öğr. Gör. Hakan AKINCI’dan bilgi aldı. Darüşşifa, Medresetü’l Etıbba ve bir selatin cami olan II. Bayezid Cami’ndeki mimari detayları inceleyerek hayranlığını dile getirdi. Ecdat eseri, olan bu vakıf eserlerine sahip çıkıldığından dolayı memnuniyetlerini ileterek cuma hutbesini okumak üzere Selimiye Cami’ne hareket etti.
ResimResim

ResimResimResimResimResim
Bu içerik 16.01.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1049 kez okundu.