MEHTERAN TAKIMI KÜLLİYEMİZDE KONSER VERDİ.

Geçtiğimiz günlerde yaşama veda eden II. Bayezıd Külliyesi Sağlık Müzesi Kurucularımızdan Yrd. Doç. Dr. Ratıp Kazancıgil'in bir kitabında, Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde 'mehteran konserleri düzenlendiği' yönündeki bilgiden yola çıkan Trakya Üniversitesi yönetimi, Edirne Valiliği Mehteran Takımı ile külliyedeki gelenek tekrar yaşatılmaya başlandı.Konsere Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Konservatuvar Müdürü ve Balkan Senfoni Orkestrası  Şefi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Zafer katıldı. Mehteran konseri külliyeye gelen ziyaretçilerinde katılımıyla büyük ilgi gördü.
     Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konser sonrasında verdiği röportajda “Bu mekan çok önemli bir mekan II. Bayezid Külliyesi. Çok kıymetli bir hocamızın Ratip Kazancıgil'in bir kitabı var, Bu kitapta II. Bayezid Külliyesi'ni anlatıyor. Bu bölgede bir mehteran bölümü olduğu ve mehteranlar tarafından musiki konserleri verildiğine dair tarihi bulguya işaret ediyor. Bizde mekanımızda bunu yaşatalım istedik. Bu  konserle başlamış oldu bu. Valiliğimizin bir mehteran takımı vardı. Şimdi üniversitemizin konservatuvarı ile kardeş ediyoruz. bundan sonra birbirleri ile iletişim içinde olacaklar. Üniversite  bünyesinde bir mehter öğrenci kulübü kuruyoruz. Hem  biz bu mehter takımını zenginleştireceğiz var olanı daha kalıcı hale getirip büyüteceğiz. Bundan sonra mehteran takımlarına alt yapı yetiştireceğiz inşallah” dedi.

ResimResimResim
Bu içerik 15.09.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 961 kez okundu.